Overlayfragmenten : Overlayfragmenten aanpassen
Overlayfragmenten aanpassen
U kunt eenvoudig verschillende effecten op uw project toepassen als u weet hoe u overlayfragmenten en -tracks kunt gebruiken.
* een fragment in de video- en overlaytracks splitsen
1 Selecteer een fragment op de Tijdlijn.
2 Verplaats de scrubber in het navigatiegebied van het paneel Speler of op de Tijdlijn naar het punt waarop u het fragment wilt splitsen.
3 Klik in het paneel Speler op de knop Fragment splitsen .
* De positie van een overlayfragment wijzigen
1 Selecteer het fragment op de tijdlijn.
2 Voer een van de volgende handelingen uit:
Sleep het overlayfragment naar het gewenste gebied in het voorbeeldvenster.
Klik in het voorbeeldvenster met de rechtermuisknop op het fragment en kies een optie in het contextmenu.
Klik in het paneel Opties, op het tabblad Bewerken, op Uitlijningsopties en klik op een optie in de vervolgkeuzelijst.
* Het formaat van een overlayfragment wijzigen
Sleep in het voorbeeldvenster de grepen op het overlayfragment om de grootte te wijzigen.
Opmerking: Wanneer u een hoekgreep versleept, blijft de hoogte-/breedteverhouding behouden wanneer u het formaat van het fragment wijzigt.

* Het overlayfragment vervormen
Sleep in het voorbeeldvenster de groene grepen op het overlayfragment om het fragment te vervormen.

Sleep de groene knooppunten om een fragment te vervormen.