Vastleggen en importeren : Analoge video vastleggen
Analoge video vastleggen
Wanneer beeldmateriaal wordt vastgelegd vanaf analoge bronnen zoals VHS, S-VHS, Video-8 of Hi8-camcorders/-videorecorders, wordt het materiaal geconverteerd naar een digitale indeling die kan worden gelezen en opgeslagen op de computer. Voordat u begint met vastleggen, moet u in de lijst Formaat van het Optiepaneel de bestandsindeling selecteren waarin u de vastgelegde video wilt opslaan.
* Het type videobron vanaf waar u vastlegt opgeven
1 Klik in de werkruimte Vastleggen op Opties en selecteer Video-eigenschappen.
2 In het dialoogvenster dat wordt geopend, kunt u de volgende vastleginstellingen aanpassen:
Geef op het tabblad Invoerbron op of u NTSC-, PAL- of SECAM-video gaat vastleggen en selecteer de invoerbron (TV, Samengesteld of S-Video).
Op het tabblad Kleurbeheer kunt u de videobron nauwkeurig afstemmen om voor een goede vastlegkwaliteit te zorgen.
Geef op het tabblad Sjabloon de framegrootte en compressiemethode op voor het opslaan van de vastgelegde video.