Opslaan en delen : Een optie voor delen kiezen
Een optie voor delen kiezen
VideoStudio biedt de volgende opties voor delen:
Computer — U kunt uw film opslaan in een bestandsindeling die kan worden afgespeeld op computers. U kunt deze optie ook gebruiken om de audiotrack van de video op te slaan in een audiobestand. Zie Opslaan als videobestanden voor afspelen op de computer en Geluidsbestanden maken voor meer informatie.
Apparaat — U kunt uw film opslaan in een bestandsformaat dat kan worden afgespeeld op mobiele apparaten, gameconsoles of camera's. Zie Opslaan als videobestanden voor afspelen op mobiele apparaten voor meer informatie.
HTML5 — Als u bij het begin van uw project de opties Bestand > Nieuw HTML5-project hebt geselecteerd of als u een HTML5-project hebt geopend, is deze uitvoeroptie beschikbaar in de werkruimte Delen. Dit bestandsformaat kan worden gebruikt in diverse browsers, waaronder Safari. Zie HTML5 videobestanden opslaan voor meer informatie.
Web — U kunt uw film rechtstreeks uploaden naar YouTube, Flickr of Vimeo. De film wordt automatisch opgeslagen in het meest optimale formaat, op basis van de geselecteerde website. Zie Uploaden naar internet voor meer informatie.
Disk — U kunt uw film branden op een disk of opslaan op een SD-kaart. Zie Disks branden voor meer informatie.
3D-film — U kunt uw film opslaan in een formaat dat geschikt is voor afspelen in 3D. Zie 3D-videobestanden maken voor meer informatie.
VideoStudio-project — Als u aan het begin van uw project de optie Bestand > Nieuw HTML5-project hebt geselecteerd, kunt u een kopie opslaan in het native bestandsformaat van VideoStudio (*.vsp). Zie Een HTML5-project opslaan als Corel VideoStudio Pro-project (VSP) voor meer informatie.