Kleurwiel
Met de functie Kleurwiel kunt u de toon voor uw afbeelding aanpassen door de schuifregelaar naast het wiel van Kleurverschuiving (van toepassing op alle gebieden van de afbeelding), Highlights, Middentonen of Schaduwen aan te passen. Met de wielen kunt u de kleuren aanpassen voor specifieke gebieden met belichting in de afbeelding. U kunt bijvoorbeeld een blauwe zweem toepassen op de schaduwgebieden van de videoclip.
* De toon of kleur van een clip aanpassen met het Kleurenwiel
1 Selecteer het fragment waarvoor u de kleur wilt corrigeren op de tijdlijn.
2 Klik in het paneel Opties op het tabblad Kleur.
3 Klik op de knop Kleurwiel.
4 Als u de helderheid van de clip wilt aanpassen, sleept u de regelaar aan de linkerkant van het wiel Kleurverschuiving (volledige afbeelding), Markeringen, Middentonen of Schaduwen. Als u de regelaar omhoog sleept, wordt de helderheid voor de overeenkomstige gebieden van het geselecteerde videoframe verhoogd. Als u de regelaar naar beneden sleept, wordt de helderheid verlaagd.
5 Als u de kleur wilt aanpassen, sleept u de kleurindicatiecirkel (in het midden van de kleurenwielen) om een kleur voor de overeenkomstige gebieden in te stellen. Als u bijvoorbeeld een blauwe kleurzweem wilt verwijderen uit de donkere gebieden van een videoclip, sleept u de kleurindicator van het wiel Schaduwen in de richting van de gele kant van de cirkel.