Painting Creator : Aangepaste penselen maken en importeren
Aangepaste penselen maken en importeren
U kunt aangepaste penselen maken en opslaan in Painting Creator.
U kunt tevens de volgende penseeltypen importeren:
.vspbrush-bestanden die andere gebruikers met u delen.
.pspbrush-bestanden van Corel PaintShop Pro. Hieronder vallen penselen van derden die zijn geïmporteerd in Corel PaintShop Pro en die zijn geconverteerd in .pspbrush-bestanden.
* Een aangepast penseel maken in Painting Creator
1 Pas penseelstreken toe op een gewist doek om de vorm van de penseelpunt te maken die u wilt gebruiken.
Opmerking: Het is aan te raden om de vorm zoveel mogelijk naar de rand van het doek uit te breiden, omdat een kleine penseelpunt pixelvorming kan veroorzaken wanneer de Grootte kleiner wordt ingesteld.
2 Klik op de knop Penseelkiezer en klik in het pop-upmenu op de knop Penseelpunt maken .
3 Typ in het venster Penseelpunt maken een naam voor het penseel in het vak Naam.
De penseelbestanden worden opgeslagen op de locatie die is opgegeven in het vak Pad.
4 Klik op OK.
Het penseel wordt toegevoegd aan de categorie Aangepaste penselen in de Penseelkiezer.
* Penselen importeren
1 Klik op de knop Penseelkiezer en klik in het pop-upmenu op de knop Aangepast penseel importeren .
2 Ga in het venster Aangepast penseel importeren naar de penseelbestanden die u wilt importeren. U kunt de volgende bestandstypen importeren: .vspbrush, .pspbrush.
3 Selecteer een of meer penseelbestanden en klik op Openen.
De penselen worden toegevoegd aan de categorie Aangepaste penselen in de Penseelkiezer.