Hoogtepunten : Een film met Hoogtepunten bewerken
Een film met Hoogtepunten bewerken
U kunt basisbewerkingstaken uitvoeren op de tijdlijn van Hoogtepunten. U kunt bijvoorbeeld de duur van een foto of een bijgesneden videofragment aanpassen, of u kunt de volgorde van de items wijzigen. U kunt tevens items verwijderen of invoegen.
Als u de Filmmodus hebt ingesteld op Handmatig, kunt u tevens specifieke videosegmenten en foto's op de tijdlijn selecteren en worden alleen uw selecties naar de uiteindelijke film geëxporteerd. Met de sneltoetsen wordt het eenvoudig om dit soort multi-bijsnijdbewerkingen tijdens het afspelen uit te voeren.
Wanneer u segmenten en foto's voor export selecteert (multi-bijsnijden en Kies de foto) worden alleen de selecties die worden omgeven door een gele streepjeslijn opgenomen in de geëxporteerde film.
U kunt meer geavanceerde bewerkingen uitvoeren na het exporteren van uw film naar VideoStudio. Als u basisbewerkingen uitvoert in Hoogtepunten, is het grote voordeel dat u een vereenvoudigde weergave van de filmonderdelen te zien krijgt. Zo wordt het gemakkelijker om delen te verplaatsen, verwijderen en bij te snijden.
* Een film bewerken in het venster Hoogtepunten
Nadat u de film hebt gemaakt, kunt u een van de volgende taken uitvoeren op de tijdlijn van Hoogtepunten:
Verwijderen: Klik met de rechtermuisknop op een item in de tijdlijn en selecteer Verwijderen.
Invoegen: Sleep een item uit de bibliotheek naar de gewenste positie op de tijdlijn.
Verplaatsen: Selecteer een item in de tijdlijn en sleep naar links of rechts om het op een nieuwe plaats neer te zetten.
Bijsnijden: Selecteer een item in de tijdlijn, plaats uw aanwijzer dichtbij de rand en sleep om de duur van het item te wijzigen wanneer de enkele pijl wordt weergegeven. Tijdens het slepen wordt een groene lijn weergegeven. De lijn krijgt een rode kleur wanneer u de bijsnijdlimiet bereikt.
Als u de optie Aanpassen aan muziekritme hebt ingeschakeld (met de Filmmodus ingesteld op Automatisch), is het bewerken van de compilatie van invloed op de synchronisatie.
* Een film multi-bijsnijden in het venster Hoogtepunten
1 Zorg dat u de Filmmodus instelt op Handmatig (klik op de knop Instellingen en kies de optie Handmatig).
2 Plaats de scrubber op de tijdlijn aan het begin van het frame van het eerste segment en klik op de knop Inschakelingsmarkering .
3 Plaats de scrubber op de locatie waarop u het segment wilt laten eindigen en klik op de knop Uitschakelingsmarkering .
Het geselecteerde segment krijgt een omtrek in de vorm van een gele streepjeslijn.
4 Herhaal stap 2 en 3 totdat u alle segmenten hebt geselecteerd die u wilt houden.
Alleen de geselecteerde segmenten worden geëxporteerd.
U kunt ook inschakelings- en uitschakelingssegmenten markeren door op [F3] en [F4] te drukken terwijl de video wordt afgespeeld.
* Opgeven welke projectfoto's u wilt exporteren
1 Zorg dat u de Filmmodus instelt op Handmatig (klik op de knop Instellingen en kies de optie Handmatig).
2 Klik in de tijdlijn op de foto die u wilt opnemen in het geëxporteerde project.
3 Klik op de knop Kies de foto .
De geselecteerde foto krijgt een omtrek in de vorm van een gele streepjeslijn.
4 Herhaal stap 2 en 3 totdat u alle foto's hebt geselecteerd die u wilt houden.
U kunt ook foto's selecteren door P in te drukken terwijl de video wordt afgespeeld.