Opnamen van meerdere camera's bewerken : Meerdere fragmenten bewerken om een multicameracompilatie te maken
Meerdere fragmenten bewerken om een multicameracompilatie te maken
Na het importeren en synchroniseren van de clips in de Multicamera Editor en nadat u de geluidsinstelling hebt gekozen, kunt u uw clips gaan bewerken om een multicameracompilatie te maken. Met het multiweergavepaneel in de Multicamera Editor wordt deze taak leuk en eenvoudig. Net zoals een DJ overschakelt tussen tracks en deze mengt om een nieuwe muziekcompilatie te maken, kunt u in de Multicamera Editor visueel overschakelen tussen videotracks en deze samenvoegen via overgangen.
Als u merkt dat de weergave langzaam is of niet soepel verloopt, kunt u de instellingen voor Smart Proxy gebruiken. Zie Smart Proxy gebruiken met de Multicamera Editor voor meer informatie.
Na het samenstellen van de basiscompilatie met het multiweergave- en hoofdweergavepaneel, kunt u uw project fijn afstemmen in de Multicamera-track en bewerkingsfuncties als overgangen en het hulpmiddel voor het splitsen van clips gebruiken. Bepaalde typen bewerkingen, zoals het draaien van een clip, moeten worden uitgevoerd op een afzonderlijke Camera-track voordat u de clips kunt toevoegen aan de compilatie op de Multicamera-track.
* Een multicameracompilatie maken
1 Zorg ervoor dat uw clips worden weergegeven op de tijdlijn van de Multicamera Editor en klik op de knop Afspelen onder het hoofdweergavepaneel.
U kunt opnamen van alle camera's tegelijkertijd bekijken in het multiweergavepaneel.
2 U kunt het project samenstellen, terwijl de video's worden afgespeeld in het multiweergavepaneel, door op de voorbeeldweergave te klikken voor de camera die u wilt weergeven.
De opnamen van de geselecteerde camera worden weergegeven in het hoofdweergavepaneel.
Het multiweergavepaneel wordt links van het hoofdweergavepaneel weergegeven. U kunt opnamen van alle camera's tegelijkertijd bekijken in het multiweergavepaneel.
3 Als u tussen camera's wilt overschakelen, klikt u op een andere cameraweergave in het multiweergavepaneel. U kunt zo vaak als u wilt overschakelen tussen camera's. U kunt uw project beoordelen op de Multicamera-track.
De Multicamera-track op de tijdlijn geeft de camerasegmenten voor uw compilatie weer.
Als u het zoomniveau wilt aanpassen voor de Multicamera-track, sleept u de schuifregelaar voor het zoomniveau in de linkerbenedenhoek van de tijdlijn.
4 Nadat u een eerste compilatie hebt samengesteld in het multiweergavepaneel, kunt u de timing voor een schakeling verfijnen op de Multicamera-track door het project af te spelen of naar de positie te schuiven die u wilt bewerken, op een camerasegment te klikken en de rand te slepen totdat het frame waarop u wilt overschakelen in het hoofdweergavepaneel wordt weergegeven.
Als u voor een segment op de Multicamera-track wilt overschakelen naar een andere Camera, klikt u met de rechtermuisknop op het segment en kiest u een andere Camera in het contextmenu of klikt u op de voorbeeldweergave van de camera in het multiweergavepaneel.
* Een overgang toevoegen tussen multicamerasegmenten
1 Klik in de Multicamera-track op een segment.
2 Klik op de werkbalk op de knop Overgang . De knop heeft een gele omtrek wanneer deze actief is en er wordt een overgangspictogram ('AB') weergegeven op de tijdlijn.
Als de knop grijs wordt weergegeven, sleept u de rand van een segment voorzichtig een heel klein beetje om de knop opnieuw te activeren.
Er wordt standaard een crossfade-overgang toegepast.
3 Typ een tijd in het vak Duur van overgang aanpassen van de werkbalk voor de overgang.

Tip: u kunt zwarte of lege segmenten toevoegen aan uw project. U kunt een segment dat zich al op de Multicamera-track bevindt wijzigen in een zwart of leeg segment door met de rechtermuisknop op het segment te klikken en Zwart of Leeg te kiezen. U kunt een overgang toepassen tussen een videosegment en een zwart segment. Als u een zwart of leeg segment wilt toevoegen bij het afspelen van een project, klikt u niet op een cameravoorbeeld in het multiweergavepaneel, maar klikt u op het staal Black (B of zwart) of Leeg (0) rechts van de voorbeeldweergaven van de camera's.
* Een clip splitsen in de Multicamera Editor
1 Selecteer een clip op de Multicamera- of BIB-track op de tijdlijn en klik op Afspelen of sleep de scrubber naar de positie waar u het fragment wilt splitsen.
2 Klik op de knop Clip splitsen.

NB: een clip splitsen is handig wanneer u een gedeelte van een segment wilt vervangen met opnamen van een andere camera, waarbij u in feite nog eens omschakelt.