Kleurcorrectie en kleurverbetering : Basiskleur- en -tooncorrectie
Basiskleur- en -tooncorrectie
VideoStudio bevat veel algemene besturingselementen waarmee u kleur, helderheid en toon kunt aanpassen. De besturingselementen van Basis zijn onder andere de volgende: Tint, Belichting, Contrast, Gamma, Zwart, Schaduwen, Middelgroot, Highlights, Wit, Levendig, Verzadiging, Duidelijkheid en Nevel.
* De basiskleur, -toon en -duidelijkheid aanpassen
1 Selecteer een video of een afbeeldingsfragment op de Tijdlijn of in de Bibliotheek van de werkruimte Bewerken.
2 Klik in het paneel Opties op het tabblad Kleur.
3 Klik op de knop Basis.
4 Pas een van de besturingselementen aan door de schuifregelaars te verplaatsen.
5 Bekijk in het voorbeeld het effect van de nieuwe instellingen op de afbeelding.
Opmerking: Dubbelklik op een schuifregelaar om deze opnieuw in te stellen. Klik op de knop Herstellen om alle wijzigingen te wissen.
* De toonkwaliteit van uw video- of afbeeldingsfragmenten aanpassen
1 Selecteer een video of een afbeeldingsfragment op de Tijdlijn van de werkruimte Bewerken.
2 Klik in het paneel Opties op het tabblad Kleur en klik op Auto tint.
Opmerking: U kunt voor het fragment de opties Helderst, Helderder, Normaal, Donkerder of Donkerst selecteren door op de vervolgkeuzelijst van Automatische toonaanpassing te klikken.