Hoogtepunten : De instellingen van Hoogtepunten
De instellingen van Hoogtepunten
Voordat u uw film maakt, moet u eerst de Filmmodus en de Filminstellingen kiezen die bepalen hoe de film wordt samengesteld en welke functies worden toegevoegd. U kunt bijvoorbeeld kiezen hoe de duur van de videoclips wordt bepaald en of overgangen, titels of muziek worden toegevoegd.
Filmmodi
Voor Filmmodus kunt u de volgende opties kiezen:
Automatisch: De lengte van elk videosegment wordt bepaald op basis van de analyse van het videofragment. Daarbij worden aspecten overwogen als het afstemmen van de lengte van foto's en video's op andere instellingen (wanneer bijvoorbeeld Aanpassen aan muziekritme is ingeschakeld). Videosegmenten zijn normaal gesproken 4-8 seconden lang en foto's ongeveer 2 seconden.
Vaste duur: De lengte van elk videofragment en van elke foto wordt bepaald door de waarde die u voor de duur typt (aangeduid in seconden). Schakel het selectievakje Selecteer slechts één bestand per dag in voor projecten zoals compilaties van 'een seconde per dag'.
Handmatig: De lengte van elk videofragment is hetzelfde als van het oorspronkelijke fragment en foto's worden ingevoegd met een standaardduur van 2 seconden. In de modus Handmatig hebt u toegang tot extra bewerkingsgereedschappen (naast het navigatiegebied). Zie Een film multi-bijsnijden in het venster Hoogtepunten voor meer informatie.
* De instellingen en modus voor Hoogtepunten kiezen
1 Klik onder het paneel Bibliotheek op de knop Instellingen en kies een van de volgende opties voor Filmmodus:
Automatisch
Vaste duur: Typ een waarde voor de duur in het vak (gemeten in seconden).
Handmatig
2 Kies een van de volgende Filminstellingen:
Overgangen: Hiermee worden crossfade-overgangen ingevoegd tussen fragmenten.
Datum tag: Hiermee worden titels met het jaar, de maand of de dag toegepast.
Achtergrondmuziek: Hiermee kunt u een mediabestand importeren dat u als achtergrondtrack kunt gebruiken. Als u de modus Automatisch gebruikt, kunt u ook het selectievakje Aanpassen aan muziekritme inschakelen als u wilt dat de overgangen tussen de media worden afgestemd op de maat van de achtergrondmuziek.