HSL-tuning
HSL (Hue, Saturation, Lightness of Tint, Verzadiging, Helderheid) is een krachtig gereedschap voor kleuraanpassing waarmee u de kleuren in een clip interactief kunt aanpassen. Hiermee kunt u zich op specifieke kleuren richten.
U kunt met een interactief besturingselement over een fragment slepen in het paneel Afspelen om de tint, verzadiging of helderheid van het onderliggende samplegebied aan te passen.
* Kleuren aanpassen met HSL-tuning
1 Selecteer het fragment waarvoor u de kleur wilt corrigeren op de tijdlijn.
2 Klik in het paneel Opties op het tabblad Kleur.
3 Klik op de knop HSL-tuning.
4 Selecteer een van de onderstaande kleurkanaalopties in de vervolgkeuzelijst HSL:
Tint
Verzadiging
Helderheid
5 Voer een van de volgende handelingen uit:
Klik op het interactieve kleurgereedschap en sleep over een kleur in het fragment die u wilt aanpassen in het paneel Afspelen. Als u naar links sleept, worden de overeenkomstige regelaars naar links verplaatst. Als u naar rechts sleept, worden de overeenkomstige regelaars naar rechts verplaatst.
U kunt de afzonderlijke regelaars aanpassen om de gewenste waarden in te stellen.
Opmerking: U kunt een voorinstelling toepassen door een optie te kiezen in de vervolgkeuzelijst Voorinstelling selecteren. U kunt ook eigen instellingen als voorinstelling opslaan door op Opslaan als voorinstelling te klikken. Klik op de knop Herstellen om alle wijzigingen te wissen.