Media bewerken : Lenscorrectie
Lenscorrectie
Groothoeklenzen worden vaak voor actie-videocamera's gebruikt en zijn heel goed geschikt voor het vastleggen van een breed beeld. Ze zorgen echter ook voor vervormingen in uw video-opnamen. De functie Lenscorrectie heeft voorinstellingen (zoals voor bepaalde GoPro-camera's) en handmatige besturingselementen waarmee u de vervorming kunt verminderen.
U kunt vervorming (links) verminderen (rechts) met behulp van Lenscorrectie.
* Groothoeklensvervorming corrigeren
1 Dubbelklik in de tijdlijn op een fragment met lensvervorming en klik in het paneel Opties op het tabblad Lenscorrectie.
2 Kies een voorinstelling in de vervolgkeuzelijst Voorinstelling selecteren aan de bovenkant.
Het voorbeeld voor de correctie wordt op de clip als geheel toegepast.
Ervaren gebruikers kunnen de instellingen voor het corrigeren van vervorming handmatig aanpassen.
Opmerking: Als u de oorspronkelijke instellingen van het fragment wilt herstellen, kiest u Standaard in de vervolgkeuzelijst Voorinstelling selecteren.