FastFlick-sjablonen maken : Regels voor het maken van FastFlick-sjablonen
Regels voor het maken van FastFlick-sjablonen
FastFlick-sjablonen werken alleen als u zich aan bepaalde regels houdt. Omdat u de sjablonen in dezelfde werkruimte maakt die u gebruikt voor al uw projecten, is het eenvoudig om ongemerkt de regels te breken. We raden u aan de regels te raadplegen voordat u een sjabloon opslaat en om altijd de opgeslagen sjabloon te testen in FastFlick voordat u deze deelt.
* Regels:
1 Segmenten: zorg ervoor dat de elementen in een segment niet tussen segmenten overlopen.
2 Placeholders: er moet ten minste een placeholder in uw sjabloon aanwezig zijn.
3 Audio: gebruik alleen muziektrack nummer 1 voor sjabloongeluid. Audiobestanden zijn de enige elementen die meer dan een segment kunnen omvatten (u kunt bijvoorbeeld een song gebruiken die de volledige duur van het sjabloonproject beslaat).
4 Titels: gebruik alleen titeltrack nummer 1 voor titels.
5 Overgangen: gebruik overgangen alleen aan het einde van segmenten die niet het eerste of laatste segment in de sjabloon zijn. Hoewel overgangen technisch gesproken segmenten overbruggen, moet u een overgang beschouwen als onderdeel van de media die vóór een segment komt.
6 Groep: als u wilt dat media van gebruikers op meer dan een positie wordt weergegeven, moet u een overeenkomend groepsnummer toewijzen aan placeholders. Hetzelfde media-item van gebruikers kan bijvoorbeeld in een intro-overlay en in het hoofdgedeelte van een diashow worden gebruikt, als u hetzelfde kenmerk groepsnummer toewijst aan de overeenkomende placeholders.
De regels hierboven zijn de basisregels om aan de slag te gaan. Er bestaan echter enkele uitzonderingen. Als u inspiratie wilt opdoen en beter inzicht wilt krijgen in hoe de verschillende instellingen voor kenmerken werken, kunt u bestaande FastFlick-sjablonen in VideoStudio openen en de instellingen voor de kenmerken van de elementen bekijken.
Het bovenstaande project heeft vijf segmenten. De blauwe gebieden duiden het eerste en laatste segment aan en de oranje gebieden de drie middensegmenten. De voor dit project gekozen kenmerken zorgen ervoor dat de blauwe gebieden slechts eenmaal worden weergegeven (het begin- en eindsegment) en de oranje segmenten worden herhaald in de reeks totdat alle media van de gebruiker een plaats heeft gekregen. De media van gebruikers die wordt weergegeven in de kleine intro-overlays wordt ook weergegeven als onderdeel van de hoofddiashow.