Stop-motionanimatie : Instellingen Stop Motion
Instellingen Stop Motion
De volgende opties zijn beschikbaar in het venster Stop Motion:
Afbeeldingsduur — hiermee kunt u de belichtingstijd kiezen voor elke afbeelding. Een hogere framesnelheid resulteert in een kortere belichtingstijd voor elke afbeelding.
Vastlegresolutie — hiermee kunt u de kwaliteit van de schermopname aanpassen. Opties variëren afhankelijk van de instellingen van uw vastlegapparaat.
Automatisch vastleggen — u kunt op Automatisch vastleggen inschakelen klikken en het programma configureren om automatisch vast te leggen met behulp van vooraf ingestelde intervallen. Klik op de knop Tijd instellen om de instellingen voor Vastlegfrequentie en Totale vastlegduur aan te passen.
Onion Skin — hiermee kunt u de schuifregelaar van links naar rechts verschuiven om de dekking van de nieuw vastgelegde afbeelding en het vorig vastgelegde frame te regelen.
Raster — hiermee kunt u een overlay weergeven waarmee u zich een betere voorstelling kunt vormen van de beweging. Het interval (tussenruimte) voor de rastertypen wordt bepaald op basis van de instelling voor Tijd oversteken. De waarde (seconden) bepaalt hoeveel opnamen u zou moeten maken, wat ook wordt aangeduid door de ruimte tussen de intervallen. Selecteer een van de drie soorten plaatsingsgereedschappen in het gebied Raster:
Lijn: Sleep over het scherm om een lijn met knooppunten in te stellen die de intervallen markeren. Zoek naar het roze knooppunt voor de voorgestelde uitlijning van uw volgende opname.
Raster: Klik op het voorbeeldgebied om een rasteroverlay op het scherm weer te geven.
Cirkels: Klik op het voorbeeldgebied om het middelpunt te bepalen. Er wordt een cirkelpatroon op het scherm weergegeven.