Media indelen en zoeken : Bestanden als 3D labelen
Bestanden als 3D labelen
In VideoStudio worden MVC- en MPO-fragmenten tijdens het importeren automatisch gedetecteerd en als 3D gelabeld. U kunt ook 2D-fragmenten labelen om een 3D-effect te simuleren als u een project als 3D-film rendert. U kunt 3D-mediafragmenten als 3D labelen, zodat u de fragmenten snel kunt vinden en in 3D kunt bewerken.
De optie Links-Rechts voor side-by-side 3D is een populaire keuze voor het produceren van inhoud en wordt veel gebruikt in mediafragmenten die worden geïmporteerd of vastgelegd met 3D-videocamera's. De optie Rechts-Links wordt vaak gebruikt in mediafragmenten die via internet worden opgehaald.
* Video- en fotofragmenten als 3D labelen
1 Klik met de rechtermuisknop op 3D-bestanden die in de bibliotheek of de tijdlijn zijn geïmporteerd en kies de optie Labelen als 3D in het menu onder de rechtermuisknop. Het dialoogvenster 3D-instellingen wordt geopend.

2 Kies een van de volgende opties om de juiste indeling voor 3D-inhoud in te stellen:
2D — de standaardinstelling als het geselecteerde fragment niet als 3D wordt herkend.
Side-by-side — produceert 3D-inhoud door de horizontale resolutie van elk frame te splitsen voor het linker- en het rechteroog. Side-by-side 3D wordt vaak door kabelmaatschappijen gebruikt voor inhoud die is bestemd voor televisies die 3D-ready zijn, omdat hiervoor minder bandbreedte nodig is. Kies Links-Rechts of Rechts-Links.
Boven-Onder— produceert 3D-inhoud door de verticale resolutie van elk frame te splitsen voor het linker- en het rechteroog. Door het grotere aantal horizontale pixels is deze optie beter geschikt voor het weergeven van horizontale bewegingen. Kies Links-Rechts of Rechts-Links.
MVC (Multi-weergave videocodering) — genereert een HD-video met twee beelden (stereoscopisch) of een 3D-video met meerdere beelden.
Multi-weergave afbeelding — produceert stereoscopische beelden van hoge kwaliteit, zoals MPO-bestanden (Multi-Picture Object) die zijn gemaakt met 3D-camera's.
3 Klik op OK.
De miniatuur van het mediafragment in de bibliotheek en op de tijdlijn bevat nu het 3D-label.