Media bewerken : Video bijsnijden tot meerdere fragmenten
Video bijsnijden tot meerdere fragmenten
De functie Video multi-bijsnijden is een andere methode waarmee u een fragment in meerdere segmenten kunt opsplitsen. Terwijl Splitsen op scène automatisch wordt uitgevoerd door de toepassing, geeft Video multi-bijsnijden u de volledige controle over de fragmenten die u wilt extraheren, zodat u gemakkelijker alleen de gewenste scènes kunt opnemen.

Onderdeel
Beschrijving
1 — Tijdlijn zoomen
Sleep deze knop omhoog of omlaag om een videofragment in frames per seconde te verdelen.
2 — AccuCut-tijdlijn
Scan een videofragment per frame, zodat u de positie van de begin- en eindpunten exact kunt bepalen.
3 — Afspeelsnelheidbesturing
Hiermee bekijkt u een voorbeeld van het fragment op verschillende afspeelsnelheden.
4 — Jogwiel
Gebruik dit wiel om naar verschillende delen van het fragment te schuiven.
* Een videobestand meervoudig bijsnijden
1 Selecteer het fragment dat u wilt bijsnijden op de tijdlijn van de werkruimte Bewerken.
2 Dubbelklik op het fragment om het Optiepaneel te openen.
3 Klik op het tabblad Bewerken op Video multi-bijsnijden.
4 Bekijk eerst het hele fragment door op Afspelen te klikken, zodat u kunt bepalen hoe u de segmenten wilt markeren in het dialoogvenster Video multi-bijsnijden.
5 Selecteer het aantal frames dat u wilt weergeven door de zoomknop van de tijdlijn te verslepen. De kleinste onderverdeling is één frame per seconde.
6 Sleep de schuiver naar het gedeelte van de video dat u wilt gebruiken als beginframe van het eerste segment. Klik op de knop Inschakelingsmarkering instellen .
7 Sleep de schuiver nu naar het punt waar u het segment wilt beëindigen. Klik op de knop Uitschakelingsmarkering instellen .
8 Herhaal stappen 4 en 5 tot u alle segmenten hebt gemarkeerd die u wilt bewaren of verwijderen.
Opmerking: Als u segmenten wilt markeren, kunt u ook op [F3] en [F4] drukken terwijl de video wordt afgespeeld. U kunt ook op de knop Selectie omkeren klikken of op [Alt+I] drukken om te schakelen tussen het markeren van segmenten die u wilt behouden en het markeren van segmenten die u uit het fragment wilt verwijderen.
Met Interval voor snel zoeken kunt u een vast interval tussen frames instellen en door de film bladeren met de ingestelde waarde.
9 Klik op OK wanneer u klaar bent. De videosegmenten die u hebt behouden, worden ingevoegd op de tijdlijn.
Navigatieknoppen in het dialoogvenster Video multi-bijsnijden
In vaste stappen terug- of vooruitgaan in de video. Deze knoppen gaan standaard in stappen van 15 seconden terug of vooruit in de video.
Een voorbeeld van de uiteindelijke bijgesneden video afspelen.
Het videobestand afspelen. Houd [Shift] ingedrukt en klik hierop om alleen de geselecteerde segmenten af te spelen.
Naar het begin- of eindframe van een bijgesneden segment gaan.
Naar het vorige/volgende frame in de video gaan.
Het afspelen van de video herhalen