Gezichtseffecten
U kunt Gezichtseffecten gebruiken om gezichten op foto’s en in video’s aan te passen. U kunt bijvoorbeeld onderbelichte gezichten lichter maken, de belichting aanpassen zodat een warmere of juist koelere huidtoon ontstaat of de grootte van de ogen of de breedte van het gezicht aanpassen.
Opmerking: de aanpassingen die u doet, zijn van invloed op alle vastgestelde gezichten.
* Gezichtseffecten toepassen
1 Klik op de knop Filter van de Bibliotheek en klik op Gezichtseffecten in de filtercategorielijst.
2 Sleep de miniatuur voor Gezichtseffecten vanuit de bibliotheek en zet deze neer op de tijdlijn.
3 Dubbelklik op het fragment in de tijdlijn om het paneel Opties te openen, klik op het tabblad Gezichtseffecten en pas een van de volgende instellingen aan:
Ooggrootte — Sleep de schuifregelaar om de ogen groter of kleiner te maken.
Gezichtsbreedte — Sleep de schuifregelaar om de breedte van de onderkant van gezichten aan te passen.
Huideffening — Sleep de schuifregelaar naar rechts om variaties in de huid te effenen en om een subtiele vervaging toe te passen voor een zacht portreteffect.
Helderheid — Sleep de schuifregelaar naar rechts om onderbelichte gezichten lichter te maken.
Huidtoon — Sleep de schuifregelaar om de toon warmer of koeler te maken.
Pas Gezichtseffecten toe voordat u andere filters toepast. Sommige filters voorkomen namelijk dat u Gezichtseffecten kunt toepassen.
U kunt overschakelen tussen het oorspronkelijke fragment en het aangepaste resultaat door op het selectievakje Toepassen te klikken.
Als u afzonderlijke aanpassingen wilt instellen op de standaardinstellingen, dubbelklikt u op een willekeurige plek op de bijbehorende schuifregelaar. Als u alle aanpassingen wilt terugdraaien, klik u op de knop Herstellen boven de schuifregelaars.