Vectorobjecten tekenen en bewerken : Vectorobjecten selecteren

Vectorobjecten selecteren
U moet een vectorobject eerst selecteren voordat u het kunt bewerken. U kunt een of meer objecten op dezelfde laag selecteren of objecten op verschillende lagen selecteren. U kunt vectorobjecten selecteren met het selectiegereedschap of het palet Lagen. Met het selectiegereedschap kunt u snel een of meer vectorobjecten selecteren. Met het palet Lagen kunt u vectorobjecten selecteren ongeacht of deze elkaar overlappen of momenteel worden weergegeven in het afbeeldingsvenster. Zie Lagen weergeven voor meer informatie over het weergeven en verbergen van lagen.
Vectorobjecten selecteren met het Selectiegereedschap
tabblad Bewerken
1 Kies het Selectiegereedschap op de werkbalk Gereedschappen.
2 Klik op het object dat u wilt selecteren.
Als u meerdere objecten wilt selecteren, houdt u Shift ingedrukt terwijl u op de objecten klikt.
Vectorobjecten selecteren vanuit het palet Lagen
tabblad Bewerken
1 Klik op het palet Lagen op het plusteken (+) naast een laag als u alle objecten op de laag wilt weergeven.
2 Klik op de laagnaam voor het vectorobject.
De laagnaam wordt vetgedrukt weergegeven.
Als u meerdere objecten wilt selecteren, houdt u Shift ingedrukt terwijl u op elke objectnaam klikt.