Foto's bekijken, ordenen en zoeken : Fotogegevens weergeven en bewerken

Fotogegevens weergeven en bewerken
Vanuit het palet Info in het Tabblad Beheren kunt u gegevens over foto's weergeven, toevoegen en bewerken, zoals de bestandsnaam, het formaat, de aanmaakdatum, plus EXIF- en IPTC-metagegevens. U kunt ook labels en bijschriften toevoegen en waarderingen toekennen aan foto's. Door afbeeldingsgegevens toe te voegen en bij te werken wordt het eenvoudiger afbeeldingen te ordenen en terug te vinden. U kunt bijvoorbeeld zoeken op bijschrifttekst.
Zie Trefwoordlabels toevoegen aan afbeeldingen voor meer informatie over het toevoegen van trefwoordlabels.
Zie voor meer informatie over het toevoegen van personenlabels “Mensen zoeken in uw foto's” op pagina 15.
Zie voor meer informatie over het toevoegen van locatielabels “De kaartmodus gebruiken om GPS-gegevens voor afbeeldingen weer te geven, toe te voegen en te bewerken” op pagina 21.
Zie Bijschriften en informatietekst weergeven op afbeeldingen voor informatie over het weergeven van EXIF-gegevens in uw afbeeldingen.
Boven in het palet Info staat een camera-achtige weergave waarmee u snel de camera-instellingen en de lens kunt controleren die zijn gebruikt bij de geselecteerde foto.

Witbalanssymbolen

Eigen
Flits
Daglicht
Bewolkt
Fluorescerend
Schaduw
Gloeilamp
Gedeeltelijke meting
Automatische witbalans

Metersymbolen

Aangepast meten
Spotmeting
Gemiddelde meting
MultiSpotmeting
Centrum gewogen gemiddelde meting
Patroonmeting
Het palet Info weergeven of verbergen
Tabblad Beheren
Klik op de werkbalk Ordenen op de knop Afbeeldingsgegevens . Het palet Info is standaard geopend, maar u kunt het verbergen of weergeven afhankelijk van hoeveel werkruimte u nodig hebt.
Een waardering aan een of meer afbeeldingen toewijzen
Tabblad Beheren
1 Selecteer een of meer miniatuurweergaven.
2 Klik in het palet Info op een ster, beginnend van links naar rechts, om een waardering in te stellen. Als u bijvoorbeeld een waardering van vijf sterren wilt toewijzen, klikt u op de meest rechtse ster en alle sterren worden geselecteerd.

U kunt ook

Een waardering toewijzen via het snelmenu
Klik met de rechtermuisknop op een of meer geselecteerde miniaturen en kies Waardering instellen. Kies daarna het aantal sterren dat u wilt toewijzen.
Een waardering toewijzen via sneltoetsen.
Selecteer een of meer miniaturen en druk op Ctrl + het aantal sterren dat u wilt toewijzen. Als u bijvoorbeeld één ster wilt toewijzen, drukt u op Ctrl + 1.
De waardering van een afbeelding verwijderen
Tabblad Beheren
Klik met de rechtermuisknop op een miniatuur, kies Waardering instellen en klik vervolgens op het aantal sterren dat momenteel aan de afbeelding is toegewezen. Als u bijvoorbeeld de waardering van een afbeelding met drie sterren wilt verwijderen, kiest u Waardering instellen > * * *.
Een bijschrift aan een of meer afbeeldingen toevoegen
Tabblad Beheren
1 Selecteer een of meer miniatuurweergaven.
2 Klik in het palet Info op het tabblad Algemeen en typ de tekst in het veld Bijschrift.
Een bijschrift van een of meer afbeeldingen verwijderen
Tabblad Beheren
1 Kies een of meerdere miniaturen met dezelfde bijschrifttekst.
2 Klik in het palet Info op het tabblad Algemeen.
3 Markeer de te verwijderen tekst in het veld Bijschrift.
4 Druk op Delete.
Geavanceerde afbeeldingsgegevens weergeven
Tabblad Beheren
Klik in het palet Info op het tabblad EXIF of IPTC.
De EXIF- of IPTC-gegevens van de afbeelding verschijnen.
Opmerking: U kunt alleen EXIF- of IPTC-gegevens bewerken waarbij het veld bewerkbaar is.